باشگاه مشتریان (تیکتینگ)

Search
Close this search box.
EN
EN
سامانه ثبت نام کارت ملی هوشمند سازمان ثبت احوال

سامانه ثبت نام کارت ملی هوشمند سازمان ثبت احوال

فهرست مطالب

سازمان ثبت احوال به عنوان تنها مرجعی است که وظیفه ثبت احوالات شهروندان یک کشور را بر عهده دارد. از جمله این احوالات می توان به ثبت ولادت و‌ صدور شناسنامه، ثبت وفات و‌صدو‌ر گواهی، ثبت ازدواج، طلاق، تغییر نام اشاره داشت. هدف اولیه سازمان ثبت احوال صدور مدرک سجلی مربوط به این شرایط و ثبت دقیق و قانونی این شرایط است. این مدارک به عنوان اثبات وضعیت به افراد داده می شود و در شرایط مختلفی مانند کسب اختیارات قانونی، ارثیه، ثبت نام در مدرسه، دانشگاه، انتخابات و افتتاح حساب بانکی مورد استفاده قرار می گیرد.

سامانه خدمات شهروندی یک سامانه جامع جهت ثبت نام و صدور کارت ملی هوشمند شهروندان است که در بیش از ۲۵۰۰ دفتر پیشخوان، پست و ادارات ثبت احوال نصب شده است. توسعه و نگهداشت این سامانه یکی از پروژه های در اشل ملی شرکت دیبارایان به عنوان بازوی فنی هلدینگ طرح و پردازش غدیر به شمار می رود که از طریق برنده شدن در مناقصه عمومی بوده است. همه شهروندان بالای پانزده سال برای ثبت نام‌ و‌تحویل کارت ملی هوشمند و ارایه اطلاعات بیومتریک شامل تصویر‌ چهره و اثرانگشت حداقل دو مرتبه کاربر این سامانه بوده اند.
شهروندان واجد شرایط می توانند با مراجعه به آدرس https://www.ncr.ir/idcard/ بصورت برخط پیش ثبت نام کارت ملی را انجام داده و دفتر ثبت نام‌ دلخواه خود را برای احراز هویت و ارایه داده های بیومتریک انتخاب نمایند. پس از مراجعه به دفتر ثبت نام، تصویر‌چهره بصورت لایو اخذ شده و آثار انگشت توسط سنسورهای استاندارد سوپریما و سایر برندهای مورد تایید ثبت احوال و بررسی مدارک سجلی درخواست صدور کارت ملی هوشمند در صف صدور قرار می گیرد.
شهروند پس از صدور‌ کارت، از طریق پیامک مطلع شده و برای دریافت کارت باید به دفتر تعیین شده مراجعه نماید.


ثبت نام کارت ملی هوشمند

کارت هوشمند ملی یکی از پیشرفته ترین کارت های هوشمند است که دارای تراشه الکترونیکی و بالاترین استاندارهای امنیتی است که باعث می شود جعل آن غیر ‌ممکن باشد.
سازمان ثبت احوال به عنوان اولین بهره بردار پروژه کارت هوشمند ملی در زمان تحویل کارت از تطبیق بیومتریکی اثر انگشت داخل کارت ملی Match on card اطمینان حاصل نموده و سپس کارت را تحویل متقاضی می دهد. لذا بر‌خلاف سایر کارت ها نظیر کارت ماشین یا کارت سربازی تحویل کارت ملی درب منزل مقدور‌ نبوده و‌ شهروند باید شخصا برای تحویل آن مراجعه نماید.
احراز هویت مبتنی بر سطح مالکیت دارایی(فیزیک کارت)، دانش (پین کارت)، سطح زیست سنجی(بیومتریک اثرانگشت و چهره) باعث شده تا کارت هوشمند ملی قابلیت ارایه احراز هویت در سه سطح اطمینان مختلف (LOA) دارا باشد.
پروژه کارت هوشمند ملی به عنوان یک زیرساخت ارزشمند و‌ حیاتی برای توسعه اقتصاد دیجیتال طبق مصوبه مجلس شورای اسلامی از سال ۱۳۹۱ در کشور کلید خورده است و طبق آمار غیر رسمی تا اکنون ۶۵ میلیون کارت توسط سازمان ثبت احوال صادر شده که پوشش بالای نود درصدی واجدین شرایط را شامل می شود .

مقالات مرتبط

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *